Аз сложих 4 предни TRW за сега е бетон!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подобрения и ремонти по Алфа 156 - с цени
Collapse
X
-
Масло от Ферариста - 70 лв.
Въздушен филтър + маслен филтър + смяна на пистов ремък който вече имах + труд = 45 лв.
Общо - 115 лв.
Благодаря на Колегите които извършиха обслужването на колицата ми !Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex
Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
Born to make me happy
Comment
-
Ремонт 700 лева
Здравейте,
Първият ремонт на новичката ми Алфа протече така:ЧАСТИВреме: 2 седмици.
рециклаж на рейката, 222 лв
(в авторезерв европа оод)
75 лв рециклиране, мерене, части за алтернатор във франсизкуп
маншон рейка 2 бр 44 лв
тампон ауспух 5 бр 15 лв
крушки 30 лв (габаритите били по 10 лева)
тръба 15 лв (от интеркулера - скъсана беше - сега е снадена)
части за помпата 22лв
ТРУД
рейка - монтаж/демонтаж 120 лв
помпа - монтаж/демонтаж/отваряне - 48 лв
тръба - 15 лв
смяна на крушки - 40 лв
ГТП - 35 лв
За жалост след ремонта се появиха тракания по таблото и от окачването (преди ремонта беше само отзад, сега и отпред трака).
Лампата за инжекциона светваше при смело даване на газ и не изгасваше. Сега само в редки случаи светва за малко и после изгасва.
Comment
-
Колега razOr, ако позволиш един съвет... Връщай я в сервиза ама този път в някой от клубните тук от форума... 2 седмици какъв е тоя ремонт 2 седмици... И тва с инжекциона не е майтап работа..AR 156 2.4 JTD 98' RED~200 bhp - EX
Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro
Comment
-
Първоначално публикувано от raz0r Покажи съобщениеЛампата за инжекциона светваше при смело даване на газ и не изгасваше. Сега само в редки случаи светва за малко и после изгасва.
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеСмяна на 4-те тампона на горни носачи - полиуретан + рециклиране на долен шарнир пак полиуретан + работа = 150лв (благодарение на Ферариста и неговия човек от сервиза) много съм доволен за сега.
Реглаж преден мост - 20лв
А реглаж на заден мост???
Доста по голямо влияние оказва на стабилността от предияsigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеА реглаж на заден мост???
Доста по голямо влияние оказва на стабилността от предия
Да колега, и аз мисля че задния има нужда, тъй като никога не е правен, а той също влияе на цялостното поведение на колата.. та тези дни май ще ида при човека дето ми прави предния.. Да се надяваме че му разбира. Ако има нещо специфично при реглажа на задния мост бих бил благодарен да споделите, понеже обичам да знам какво се прави с колата и дали се прави като хората.
Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
Да колега, и аз мисля че задния има нужда, тъй като никога не е правен, а той също влияе на цялостното поведение на колата.. та тези дни май ще ида при човека дето ми прави предния.. Да се надяваме че му разбира. Ако има нещо специфично при реглажа на задния мост бих бил благодарен да споделите, понеже обичам да знам какво се прави с колата и дали се прави като хората.
преден: -2 мм обща.
Направи си я така и ще останеш доволен.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Изтърбушване на оригиналните маркучи от филтърната кутия до турбото както и самата филтърна кутия и подмяна със значително по-къса тръба само с 1 извивка и слагането на К&Н конус - 150лв
Имам само един въпрос ще имам ли някакви проблеми за това, че изолирах картерните газове да не се връщат в турбото? То единия проблем е на лице де... газовете излизат под капака и от там влизат в купето и понамирисва малко...
ПС: Знам, че сега някой ще каже, че е вредно за дебитомера да е толкова близко до омасления филтър, но просто нямаше къде другаде...
Прилагам снимки:Last edited by GoPlay; d.m.y г., 16:42.Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
Comment